Dukken Randilir Olava

Randilir Olava blir til. I dukkeverkstedet til Dukkenikkerne med Mona.
Randilir Olava og Mona under prøver.

I manuset til stykket Game On – eller meningen med livet er det egentlig ikke med noen dukkeroller. Men regissør Johanne ville få fram at karakteren Randilir Olava levde livet bak en maske. Hun gjemmer sitt egentlige jeg for omverdenen. En dukke er en flott måte å visualisere dette på om det gjøres på rett måte. Jan Neal Holden i Dukkenikkerne tok på seg oppdraget med å lage en dukke som gjenspeilte karakteren og samtidig hadde lett kjennbare likhetstrekk med skuespiller Mona Watson Blekastad, som spiller rollen som Randilir Olava. Dukken skulle være enkel, både utseendemessig og å håndtere, og måtte veie så lite at Mona ville klare å holde den gjennom stykket.

Resultatet ble flott og effekten i stykket akkurat så bra som man kunne håpe på. Mona gjorde en fantastisk jobb med å integrere dukken i spillingen, og den doble rollen til karakteren fikk en ny dimensjon.

Da Randilir Olava mot slutten av stykket finner kjærligheten i Pål the Man, klarer hun endelig å bryte ut av sitt selvpålagte stengsel. Scenen der Mona lar dukken falle ned til gulvet og Randilir Olava står sårbar foran Pål the Man, er noe mange vil huske fra Game On – eller meningen med livet.

 

Laget av:
Jan Neal Holden

År:
2017

Laget til:
Game On – eller meningen med livet

Dukkefører:
Mona Blekastad Watson

Fun Fact:
Dukken Randilir er bestevenninne med Wenche. Kanskje litt merkelig, synes du. Men slik er det nå bare…


Roller for SiPT:

 

Randilir Olavas foto