Om SiPT

“Hvorfor ikke gjøre det selv?”

Johanne Eikehaug Adriansen 

Om SiPT  *  Om stykkene * Fotogalleri 

Det bergenske teaterkompaniet Spytt i Panne Teater (SiPT) ble etablert i 2015 av Johanne Eikehaug Adriansen, da hun fremdeles bare var 14 år. Johanne er både teaterdirektør, regissør, manusforfatter og skuespiller i SiPT, og den naturlige primus motor i gruppa. Nå er hun 20 år og har satt opp en rekke forestillinger i og rundt Bergen + på Færøyene!

«Jeg hadde spilt teater i noen år og det var noe jeg virkelig trivdes med og fant mening i å gjøre. Grunnen til at jeg bestemte meg for å gjøre det selv var at jeg ønsket å spille enda mer teater enn jeg allerede gjorde, men oppdaget hvor vanskelig det kunne være å finne aktuelle oppsetninger å bli med i og komme med gjennom audition. Så da tenkte jeg rett og slett: “hvorfor ikke gjøre det selv?”»

Pr i dag teller gruppen 7 skuespillere (pluss 1 skjelett), med erfaring fra mange scener, som Bergen Musikkteater, Bergen Nasjonale Opera, Vestlandske Teatersenter mfl.

Teateret setter opp stykker både for barn, ungdom og voksne. Neste oppsetting er en nyoppsetning av stykket Quotes skrevet av Johanne, på Fana Kulturhus Juni 2021. 

Spytt i Panne har en visuell, poetisk og musikkdrevet stil.
Trykk HER for å lese mer om stilen til Spytt i Panne og tankene bak sminken til karakterene i Room.

Johanne og Maja på Færøyene

Til de forskjellige oppsettingene våre har vi fått uvurderlig hjelp fra flere bakspillere. Våre mest sentrale medhjelpere og alle skuespillere finner du samlet på siden kalt Ensemble.

En hjertelig takk til alle som har hjulpet til og til alle som vil hjelpe til i fremtiden!!!

 


Om stykkene

Det første stykket SiPT satt opp var Bærkake, skrevet av Johanne. Instruktør Vilde Evenstad ble hyret inn for å hjelpe til med oppsettingen. Stykket ble spilt på Cornerteateret og hadde også flere skolevisninger på Steinerskolen på Paradis i Bergen.

I 2016 ble SiPT valgt ut til å være med i Den Unge Scene (DUS), der barne- og ungdomsteater rundt i hele landet setter opp nyskrevne teaterstykker. SiPT valgte å sette opp Game On – eller meningen med livet, skrevet av Gine Cornelia Pedersen, og oppførte i 2017 stykket både på Cornerteateret og Den Nasjonale Scene (DNS) i Bergen. Johanne hadde selv regien på oppsettingen, og Hild C. Vang ble leid inn som regiassistent og inspisient.

Det tredje stykket SiPT satt opp var Quotes, skrevet og regissert av Johanne. Det gode samarbeidet med Hild C. Vang fortsatte, og som i Game On – eller meningen med livet var hun både regiassistent og inspisient for Quotes. 


Fotogalleri

Vil du se litt mer av det vi holder på med?
Vi har samlet en del av bildene våre i et eget fotogalleriet.

Emilia og Kristoffer sminker Leon og Maja før Game On på Cornerteateret.