Johanne Eikehaug Adriansen

Johanne brenner for teater, og alt som 14-åring startet hun sin egen teatergruppe, Spytt i Panne Teater (SiPT). Her er hun teaterdirektør, manusforfatter, regissør, skuespiller og står for driften.

Den første produksjonen Johanne satt opp med SiPT var Bærkake i 2016 da hun var 15 år – et stykke hun både skrev manus og sanger til. Med Game on – eller meningen med livet i 2017 – et stykke skrevet av Gine Cornelia Pedersen til Den unge scenen (DUS) 2016/17 – fikk gruppen blant annet muligheten til å spille på Den Nasjonale Scene i Bergen. Johanne hadde regi, var skuespiller og ledet hele produksjonen. Det samme hadde hun i SiPTs tredje oppsetting, Quotes. Her er hun i tillegg manusforfatter.

I tillegg til arbeidet med Spytt i Panne Teater har Johanne spilt i flere teateroppsetninger, blant annet med Vestlandske Teatersenter, Bergen Musikkteater, Steinerskolen, Volve Vokal og Bergen Nasjonale Opera. Hun har til og med spilt spøkelse som «oppvarming» av publikum for Kari Bremnes (konsert på Solstråleøya under Tysnesfest 2018). Fra kor, orkester og skole har hun fått flere typer sceneerfaringer. Hun har også fått en smakebit på hvordan det er å stå bak et kamera da hun var statist i en kortfilm og tv-serien Anno. I 2016 ble hun tildelt Bergen kommunes talentutviklingsstipend for teaterarbeidet sitt. Et stipend som gav henne muligheten til å være hospitant under utviklingen av et stykke på Nasjonalteatret i Oslo og til studietur bak scenen på Dramaten i Stockholm. Og i 2017 kom hun på andreplass i den store norske manuskonkurransen til DUS (Den Unge Scene) med stykket «Tinka».

Av andre interesser hun kan vise til finner man skriving, fiolinspilling, ridning, svømming, matlaging, lesing, trening og yoga. Hun er også veldig glad i å være ute i naturen, se forestillinger, både teater, musikk og andre typer scenekunst, og få bruke kreativiteten sin på alle tenkelige måter. I tillegg kunne hun tenke seg å redde verden – men først når hun får tid.

Født:
25. september 2000E-post:
johanne@sipt.no

Quote:
«Rule Your mind or it will rule you«
Fun Fact:
Da Johanne var 4 måneder gammel satt hun på fanget til kapteinen i et privatfly da det fløy gjennom og landet i Egypt!

Roller for SiPT


Johannes foto