Grunnhistorien bak Spytt i Panne Teater

Velkommen til Spytt i Panne Teater (SIPT) sin egen blogg!

SiPT består av en gjeng med 7 ungdommer og 1 voksen. Vi har Maja (13), Alisah (13), Mona (17), Regine (17), Johanne (17), Ida Kristine (18) og Hild.

SiPT er startet av Johanne Eikehaug Adriansen i 2015. Hun har alltid vært kreativ og eventyrlysten når det kommer til teater og skriving, og i 2014 skrev hun sitt første manus, bare 14 år gammel. Det het «Bærkake» og var ganske så morsomt og barnslig (på en GØY måte!!). I 2015 bestemte hun seg for at hun ville sette det opp. Søsteren Maja (som var da 10 år) hadde selvfølgelig KJEMPE lyst til å være med på dette. Hun selv hadde gått på teater siden 2011, men hadde alltid hatt ett hjerte for teater.

De samlet en gjeng med venner de kjente og begynnte å øve. Februar 2016 ble Bærkake spilt på Cornerteateret på Møhlenpris i Bergen og på Steinerskolen på Paradis. Året etter var SiPT med på DUS (Den Unge Scene). Denne gangen var det bare 4 stykker fra forrige år som var med, men dette året ble Mona, Regine og Ida Kristine med. Vi var med i konkuransen (DUS) og satte opp stykket «Game On – eller meningen med livet» – skrevet av Gine Cornelia Pedersen. Det var fantastisk å være med på DUS, og vi er veldig glad for at vi gjorde det.

høsten 2016 valgte to av skuespillerne å forlate SiPT og gå sin egen vei. Da var vi bare 5. Vår regiassistent og inspisient (Hild C Vang) bestemte at hun også ville være med denne gangen. Alle var utrolig glade for det, men vi trengte fortsatt en til. Vi hadde audition, og denne gangen ble Alisah Sussmann også med i gjengen.

Vi satte opp «Quotes» – som Johanne hadde skrevet. Det ble satt opp i april 2018 på Cornerteateret på Møhlenpris i Bergen. Det ble stappfullt alle de tre gangene vi spilte. Quotes har fått ENORMT med tilbakemeldiger fra folk.

Nå har Johanne skrevet enda ett nytt manus – som hun denne gang har sendt inn til DUS. Og hvem hadde trodd; manuset «Tinka» kom jammen meg på 2. plass (av 47) i den store nasjonale finalen – og vant 30 000 kr i samme slengen!?? Full fest!!

Akkurat nå har SiPT sommerferie, men hva vil skje til høsten mon tro???;)))))