Mørket 2.0

Hva skjer med tankene og følelsene dine når du sover? Hva gjør de på når du ikke er tilstede og kan følge med? Eller følger du med? Følger de med?

Hva er mørke? Hvor er mørke? Og hva skjer når det blir mørkt?

I forbindelse med Spytt i Panne Teaters tur til Færøyene sommeren 2019 ble teateret invitert til å spille på musikkfestivalen G!Festivalen. Til det skrev Johanne E. Adriansen Mørke 2.0 – en nyversjon av den tidligere oppsetningen Mørke! som ble spilt i Bergen 2018-19. Ettersom gruppen i tillegg var opptatt med forestillingen Quotes og hadde en travel timeplan, var det mer praktisk å bruke de samme karakterene i begge stykkene slik at ensemble, som kun hadde noen timer mellom Quotes og opptredenen på G!Festivalen, slapp å bruke masse tid på å skrifte kostymer og sminke. I Mørke 2.0 ble altså de litt anonyme karakterene i Mørke! byttet ut med de kjente karakterene fra Quotes. I tillegg hadde 9 år gamle Anna Sussmann sin Spytt i Panne-debut i Mørke 2.0 med rollen som unge Gentleman. 

Mørke 2.0, eller Myrkur som ble det færøyske navnet, ble spilt på G!Festivalen 13. juli 2019 og fikk gode tilbakemeldinger fra både publikummet og festivalens ledelse.

Rollebesetning:
Anna Sussmann (Gentleman)
Alisah Sussmann (BuddhaGoyte)
Regine Helle Midtun (Skygge)
Mona Blekastad Watson (Altmulig)
Ida Kristine Ulmark (Sun)
Johanne Eikehaug Adriansen (KontraDame)
Maja Eikehaug Adriansen (Danser)

De bak:
Manus: Johanne Eikehaug Adriansen
Regi: Johanne Eikehaug Adriansen
Lys og lyd: Hild C. Vang
Kostymer: Johanne Eikehaug Adriansen og Hild C. Vang
Scenografi: Johanne Eikehaug Adriansen
Sminke: Regine Hella Midtun