Quotes (2018)

Vil du høre musikken fra Quotes? Trykk HER for å høre den!

Om Quotes

Med Quotes, SiPT sin tredje oppsetning, har Johanne Eikehaug Adriansen skrevet et stykke som i utgangspunktet retter seg mot ungdom og voksne. Hun utforsker den vanskelige kompleksiteten i et menneskesinn, og viser aspekter av psykisk helse fra innsiden.

Quotes er laget på en finurlig måte som gjør at hver publikummer både vil oppleve og se stykket forskjellig undervegs. Det tar oss med på en fascinerende reise gjennom et kaotisk sinn, der man blir trukket inn i følelsene mer enn i handlingen. Quotes lever i kjent stil opp til mottoet sitt: «Det viktigste er ikke at publikum forstår handlingen, men at de opplever noe».

Etter visningene av Quotes 6-7. april 2018 i Kongesalen på Cornerteateret kom det flere hyggelige, og noe overraskende tilbakemeldinger til SiPT. Foreldre kunne rapportere at også de yngre barna som hadde sett stykket – helt ned i 8-års alderen – i ettertid brukte mye tid på å diskutere og filosofere over det de hadde sett. Kanskje Quotes også passer bedre for et yngre publikum enn vi først hadde sett for oss?

«Denne forestillingen er en helt unik skatt. I det jeg kom inn i rommet ble jeg dradd inn i en verden som tok meg med på en følelsereise. I det ene øyeblikket fyltes rommet med glede og god stemning, men på et blunk snudde alt og jeg satt med klump i halsen og det var så vidt jeg klarte å holde tilbake tårene. De unge skuespillerne klarte å vekke så mange følelser og stille så mange spørsmål jeg tok med meg ut av salen etter forestillingen. Alt var ikke like tydelig og definert, noe som gav publikum et spillerom og plass til å la dem føle og tolke forestillingen slik som de så den. Det var en forestilling utenom det vanlige. Og en skatt og få med seg«,
Mathilde Strønen Damm, Musikaljentene.

Handling

Quotes handler om mennesker. Stykket tar for seg det som skjer inni hodet på en person, og utforsker hvordan vi påvirkes av tanker og følelser. Indre kamper og konflikter i jakten på det universelle: «Hvem er jeg»?
Inspirasjon og ideer smelter sammen i Johannes avantgardistiske og tankevekkende verden knyttet sammen av tidløse visdomsord. Tanker, følelser, relasjoner og en søken etter sann identitet spiller mot hverandre i denne eksperimentelle forestillingen – som egentlig bare handler om oss selv.
Rollebesetning

Hild C. Vang (Gentleman)
Regine Hella Midtun (Skygge)
Alisah Sussmann (BuddhaGoyte)
Mona Blekastad Watson (Altmulig)
Maja Eikehaug Adriansen (Danser)
Johanne Eikehaug Adriansen (Kontradame)
Ida Kristine Ulmark (Sun)
Wenche (Wenche – blant publikum)

De bak

Manus: Johanne Eikehaug Adriansen
Regi: Johanne Eikehaug Adriansen
Regiassistent og inspisient: Hild C. Vang
Produsent: Jan Adriansen
Lystekniker: Marius Nordås Riisnæs
Lydtekniker: Idun Strøm Myklebust

Quotes på Færøyene

Quotes

Hvussu nógv vald hevur ein tanki? Hvussu sterk er ein kensla? Hvat stýrir lívinum?

Quotes granskar tað torgreidda menniskjasinnið og vísir sálarliga heilsu úr ymsum sjónarhornum sædd innanífrá. Leikurin viðger tað, ið hendir í høvdinum á einum persóni, og rannsakar, hvussu vit verða ávirkað av hugsanum og kenslum, innaru bardøgum og tvídráttum í strembanini eftir tí algilda spurninginum: ”Hvør eru eg?”

Slik lød forestillingsbeskrivelsen da Spytt i Panne Teater spilte Quotes i byen Fuglafjørdur på Færøyene i juli 2019. Forestillingen, som i hadde premiere i Bergen i 2018, møtte stor begeistring hos færøyingene. Quotes ble, som i Bergen, fremført på en blanding av engelsk og norsk, men en liten del av stykket – en forhåndsinnspilt telefonstemme – ble i anledningen oversatt til færøysk. Spytt i Panne var så heldig å få den færøyske artisten Eivør til å spille inn telefonstemmen. Flere av Eivørs sanger ble også brukt i stykket, noe som gjorde det ekstra stas å få henne med som telefonstemmen, i tillegg til å være stas for det færøyske publikummet.

Quotes ble spilt 12-14. juli 2019 på Mentanarhusid i Fuglafjørdur.

Rollebesetning:

Hild C.Vang (Gentleman)
Regine Hella Midtun (Skygge)
Alisah Sussmann (BuddhaGoyte)
Maja Eikehaug Adriansen (Danser)
Ida Kristine Ulmark (Sun)
Mona Blekastad Watson (Altmulig)
Johanne Eikehaug Adriansen (KontraDame)
Eivør (telefonstemme)

De bak:
Manus: Johanne Eikehaug Adriansen
Regi: Johanne Eikehaug Adriansen
Regiassistent: Hild C. Vang
Lys og lyd: Jan Neal Holden
Produsent: Jan Adriansen
Kostymer: Johanne Eikehaug Adriansen og Hild C. Vang
Scenografi: Johanne Eikehaug Adriansen og Hild C. Vang
Sminke: Regine Helle Midtun
Scenearbeidere: Anne Bente Hagesæter, David Watson, Kristoffer Eikehaug
Lyslenketeknikker og såpeboblemaskinansvarlig: Simen Ulmark
Medhjelpere: Asbjørn Ellingsen, Karina Fromreide Ulmark, Tine Eikehaug, Monicha Sussmann, Trond Ulmark, Liv Blekastad Watson

Billedgalleri